Heb ik een kleine omnium nodig?

Kleine omnium of een volledige omniumverzekering, welke heb ik nodig? Bij de zoektocht naar een passende verzekering voor uw voertuig is het belangrijk om te weten wat u precies verzekerd wenst te zien. Bij de aankoop van een nieuwe, waardevolle wagen kan men misschien opteren voor een volledige omnium. Een volledige omnium dekt zowat alle risico’s en wordt daarom ook het vaakst aangegaan bij de aankoop van een nieuwe wagen.
Indien u even onvoorzichtig bent en een ongeluk veroorzaakt, zal de verzekeringsmaatschappij ook de schade aan uw voertuig vergoeden (indien de voorwaarden van de polis werden nageleefd). Een foutje hoeft zo geen grote financiële gevolgen te hebben.

Kleine omnium iets goedkoper

Het spreekt voor zich dat een full omnium best duur is. De kleine omnium is dan weer een tussenweg tussen een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (de basisverzekering) en de full omnium. Daar waar een volledige omnium ook stoffelijke schade door aanrijding, vandalisme of ongevallen zal dekken, is dit bij een kleine omniumverzekering niet het geval.

Brand, diefstal, natuurkrachten en glasbreuk zullen veelal wel inbegrepen zitten in de premie van een kleine omnium. Ongelukken in fout dus niet. Op de vraag of u een gedeeltelijke omnium nodig heeft, daar kunt alleen u een antwoord op formuleren. Voor nieuwe wagens (nieuwe occasies) en wagens met nog een hoge waarde is het misschien niet zo onverstandig. Splinternieuwe wagens die een hoge waarde vertegenwoordigen kunnen dan misschien beter de eerste twee jaren met een full omnium worden uitgerust.

 

Kleine omnium prijzen vergelijken

vrouw in auto pixabayEen aantal verzekeraars stellen zich wel flexibel op, en laten de verzekering mee evolueren met de waarde en de leeftijd van uw auto. Dat wil dan ook zeggen dat uw premie zakt naarmate uw auto ouder wordt. Zo kan u zelf ook kiezen hoelang de verzekeraar de premieberekening uitvoert op de aanschaffingswaarde. Van zodra deze termijn voorbij is, zal ook de verzekerde waarde van uw auto mee zakken.

Een alternatief hierop is de kilometerverzekering. Dit soort autoverzekering berekend de premie op het aantal gereden kilometers. Wie weinig kilometers aflegt, bespaart dan ook op zijn premie autoverzekering. Een voorbeeld van een verzekeringsmaatschappij die kilometerverzekeringen aanbiedt, is Corona Direct. Klik hier om hun site te bezoeken.

Het vergelijken van kleine omniumverzekeringen is niet altijd eenvoudig: Niet alleen kunnen de dekkingen verschillen die zijn opgenomen in het contract, maar ook de flexibiliteit van de aanbieders verplichten u om op langere termijn te denken en een berekening uit te voeren op meerdere jaren. Tot slot moet u ook aandacht zijn voor bepaalde kortingen of acties. Zo geeft Touring een korting van 20% op uw premie als u online een offerte aanvraagt.
Een reductie van 20% op uw omniumverzekering premie kan snel oplopen tot een heuse besparing. Klik hier om de website te bezoeken van Touring verzekeringen.

Wanneer kiezen voor een kleine omniumverzekering?

Een kleine omnium wordt het vaakst genomen wanneer uw auto tweedehands is, maar pas enkele jaren oud is en dus nog een degelijke cataloguswaarde heeft. Meestal gaat het om auto’s met een ouderdom tussen 2 en 5 jaar oud. Afhankelijk van de waarde van uw auto kan deze inschatting anders liggen.

Ook uw persoonlijke wensen spelen hierin een rol: wat is voor u belangrijk? Welke dekkingen moeten precies zijn opgenomen in het contract? Autoverzekeringen vergelijken doet u niet alleen op basis van de prijs, maar ook op basis van de dekkingen die zijn opgenomen.

Nieuwsgierig naar de prijs van een kleine omnium? Voer zelf enkele berekeningen uit en ga na welke omniumverzekering het best past bij uw noden. Via onderstaande knop kan u alvast een gratis vergelijking aanvragen bij meerdere verzekeraars.

 
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen