Autoverzekering online berekenen

Wanneer u aan het kijken bent voor een bepaalde verzekering voor uw wagen, dan kan het handig zijn om eerst een aantal berekeningen door te voeren. Kantoren van aanbieders bezoeken en daar dan een medewerker aanspreken is deels verleden tijd. Tegenwoordig kunt u met enkele muisklikken reeds een hoop online. In dit artikel bespreken we hoe u het best uw autoverzekering online kunt berekenen. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden, afhankelijk van aanbieder tot aanbieder.

De autoverzekering simulatie

Bepaalde aanbieders beschikken over een zeer volledige website. U kunt er gebruik maken van een simulator. Dankzij deze tool kunt u zelf een premieberekening doen en zo weet u onmiddellijk hoeveel de autoverzekering u zou gaan kosten indien u een contract tekent bij desbetreffende aanbieder. U hoeft gewoon even de gegevens van de wagen (waarde, merk, aantal pk, opties, bouwjaar, …) en de bestuurder (leeftijd, schadevrije jaren, woonplaats, …) in te geven in de simulator en de rest gebeurt automatisch. Zeer handig, maar jammer genoeg beschikken niet alle aanbieders over dergelijk hulpmiddel.

Offerte aanvragen

Indien een simulatie doorvoeren niet mogelijk is, dan is de kans groot dat een offerteaanvraag wel mogelijk is. Ook hier even gegevens invullen en de verzekeringsmaatschappij zal veelal per mail vrijblijvend en gratis een offerte verzenden. Ook zo kent u het tarief van desbetreffende partij. Indien een simulatie en/of offerteaanvraag niet mogelijk is, dan is het vaak zo dat er toch een kantoor bezocht moet worden. Wij raden u aan om dit zeker te doen. Des te meer tarieven u kent, des te beter de vergelijking zal zijn.

Vergelijken via website

Er bestaan meerdere sites waar u na het ingeven van de nodige gegevens ook een vergelijking krijgt. Vaak worden maar enkele verzekeringsmaatschappijen vergeleken. Op deze manier uw premie van de autoverzekering online berekenen is handig, maar niet compleet. Het automatisch vergelijken kan een goede start zijn, maar belangrijk is dat de gegevens worden aangevuld worden door middel van eigen verkrijgen gegevens.

 

Het is een goed idee om bovenstaande zaken te combineren. Vraag offertes aan, voer een simulatie door, laat een medewerker uw autoverzekering berekenen en voor u het weet kunt u een besluit nemen en een verzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij.

VerzekeraarEigenschappen omniumverzekeringBerekenen
Corona Direct logo
  • Beste kilometerverzekering
  • Bespaar tot 50% op je premie bij < 15.000 kilometers/jaar

Gratis simulatie

dvv verzekeringen logo
  • Keuze uit 3 formules: Volledige Omnium, Beperkte Omnium of alleen Brand & Diefstal

Gratis simulatie
Jongverzekerd logo
  • Autoverzekering voor inwonende jongeren
  • Gezinspakket: Dus ook voor de ouders
  • Het nest verlaten? Voordelen behouden!
  • Ook voor motorrijders

Meer informatie
Hopala verzekeringen logo
  • Vergelijk meer dan 10 autoverzekeringen
  • Gratis dienst

Gratis simulatie
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen