Autoverzekering simulatie: wat en waarom?

Je bent op deze pagina gekomen omdat je interesse hebt in autoverzekeringen – wellicht een omniumverzekering in het speciaal. Een simulator stelt je in staat om bepaalde tarieven te simuleren. Na het ingeven van tal van gegevens omtrent de bestuurder en de wagen zal de simulator van de financiële maatschappij u per direct en online de hoogte van de premie kunnen meedelen. Deze tool maakt automatisch tal van berekeningen.

Online simulaties uitvoeren

Er zijn vele voordelen verbonden aan dit systeem waarbij je online al richtprijzen kan bekomen van omnium premies aan de hand van deze simulators. Enerzijds is het niet tijdrovend: Je moet immers geen tiental kantoren meer bezoeken en medewerkers aanspreken. Anderzijds stelt het je gemakkelijk in staat om de belangrijkste zaken reeds op voorhand te vergelijken. Even de officiële sites bezoeken, een simulatie doorvoeren en vervolgens kijken welke aanbieder je het best verder kan helpen.


Tip: Tijd besparen tijdens het vergelijken.
➥ Direct meer dan 10 autoverzekeringen vergelijken? Maak dan hier gebruik van de gratis dienst van Hopala. Zij vinden voor u de meest goedkope autoverzekering en doen dat bovendien gratis.


Een groot nadeel is dat het niet mogelijk is om bij iedere aanbieder een autoverzekering simulatie door te voeren. Ook het maken van een algemene tool om een vergelijking online uit te voeren bij meerdere verzekeraars is geen optie: De verzekeringsformules kunnen teveel van elkaar verschillen, en verzekeringsmaatschappijen geven zelf een invulling aan de manier waarop de premie omniumverzekering wordt berekend.

In bepaalde gevallen (ook bij grotere aanbieders) is het mogelijk om online geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Bij anderen is het dan weer nodig om een kantoorgebouw te bezoeken. Een medewerker voert dan op kantoor de nodige berekeningen door.

Vergelijken is geld besparen op je omniumverzekering

Hoe dan ook: het is een slimme zet om autoverzekering simulaties door te voeren. Ook het opvragen van offertes en een kantoor bezoeken ken helpen bij de zoektocht naar de beste verzekering. Weet natuurlijk wel dat verzekeringen complexe zaken zijn en dat het goed is om goed geïnformeerd te zijn omtrent bepaalde zaken eigen aan de verzekering (franchise, waardeverlies, polisvoorwaarden).

Een autoverzekering simulatie doorvoeren bij een aanbieder is reeds een begin bij het zoeken van de beste verzekeringsmaatschappij, maar er is meer nodig. We raden u dan ook aan om dit alles eens te doen. Na verloop van tijd weet je dan perfect waar het mogelijk is om de beste autoverzekering af te sluiten.

grafieken premie vergelijken omniumverzekeringen

© Shutterstock

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen