Autoverzekeringen vergelijken

De autoverzekering is één van de vaakst afgesloten verzekeringen op de verzekeringsmarkt en dat is lang niet zo vreemd. Iedereen die over een eigen auto beschikt dient immers verplicht een autoverzekering af te sluiten. Wat veel mensen nog steeds niet weten is dat deze verplichting uitsluitend geldt voor de autoverzekering die schade aan derden indekt. Deze vorm van autoverzekering noemen we in België de BA-verzekering. Het nadeel van deze autoverzekering is dat u zelf niet bent ingedekt. Dat geldt zowel voor de materiële schade aan uw eigen auto als voor eventuele lichamelijke schade die u als bestuurder (of als inzittende) heeft opgelopen.

Ben je van plan om een autoverzekering af te sluiten dan heb je de keuze uit de minimaal verplichtige BA-autoverzekering, maar kan je ook kiezen voor een autoverzekering met bijkomende waarborgen zoals een mini-omnium om een volledige omniumverzekering.
Om uit te maken of de BA-verzekering voor u al dan niet voldoende is wordt het aangeraden om autoverzekeringen te vergelijken. Het vergelijken van autoverzekeringen gebeurt zeer eenvoudig en is ook nog eens geheel vrijblijvend en gratis. Bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt in eerste instantie gekeken naar de inhoud van de verzekering, maar ook de kostprijs speelt als vanzelfsprekend een belangrijke rol in de vergelijking. Iedereen die op het punt staat om in de nabije toekomst een autoverzekering af te sluiten zou in ieder geval de autoverzekeringen moeten vergelijken. Alleen op deze manier bent u er absoluut zeker van dat u na het aanvragen van de autoverzekering niet met onaangename vaststellingen te maken krijgt.

 
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen