Belfius omniumverzekering berekenen

Een omniumverzekering is eigenlijk een uitgebreide verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. De basisverzekering zal enkel schade dekken aan derden indien een fout hebt gemaakt. Bij een kleine omnium wordt ook diefstal, brand, glasbreuk en schade door natuurkrachten vergoed. Een volledige omnium gaat nog een stap verder en zal ook nog stoffelijk schade vergoeden door vandalisme, aanrijdingen of andere ongevallen (zie site Belfius voor meer en gedetailleerdere informatie, of lees verder op deze site).

Natuurlijk is het wel zo dat de polisvoorwaarden moeten worden nageleefd. Alcoholintoxicatie en druggebruik kunnen bijvoorbeeld zorgen voor uitsluiting.
De verzekeringsmaatschappij betaalt dan in eerste instantie de schade uit aan de slachtoffers, maar zal het dan terugeisen van de verzekeringnemer.

Belfius omniumverzekering

Of de Belfius omniumverzekering de beste (en/of goedkoopste?) omnium is op de markt, dat hangt van vele zaken af: gegevens van de hoofdbestuurder (leeftijd, woonplaats en schadeverleden) en het merk, het model en de waarde van het voertuig. Tevens hanteert elke verzekeraar eigen tarieven en het kan dus handig zijn om eens te vergelijken. Omniumverzekeringen berekenen bij meerdere maatschappijen is dus de boodschap.

belfius logoDe premie van de Belfius omniumverzekering berekenen kan niet online. U zult een kantoor moeten bezoeken en een medewerker helpt u dan verder. Het is wel mogelijk om online een offerte aan te vragen, wanneer je al klant bent bij Belfius.

Vraag ook tarieven op van andere aanbieders (simulatie, offerte aanvragen, kantoren bezoeken) en kijk hoe het daar zit. Nadien kunt u kijken welke verzekeraar u het beste voorstel kan doen. Deze zoektocht kan u een aardig centje besparen.

 

Belfius autoverzekering, goede keuze?

Wanneer u aan het zoeken bent voor een passende verzekering voor de wagen, dan is het eerst verstandig om te kijken wat er precies verzekerd moet worden. In de meeste gevallen volstaat een basisverzekering, de burgerlijke aansprakelijkheid. Echter, beschikt u over een iets duurder/nieuwer voertuig, dan kunt u altijd overwegen om een omniumverzekering te nemen.

Op de vraag of de Belfius autoverzekering de beste is op de markt, daar moeten we het antwoord schuldig op blijven. De tarieven hangen af van vele factoren. In eerste instantie zijn de gegevens van de bestuurder en van de wagen doorslaggevend. Verzekeringsmaatschappijen hanteren ook allen andere tarieven en het kan dus de moeite lonen om deze te vergelijken. In een kantoor van Belfius kunt u meer informatie omtrent de Belfius autoverzekering aanvragen. Ook kan dit online, op de site van de aanbieder. Neem het eens door en doe net hetzelfde bij andere aanbieders. Kijk wat zij te bieden hebben: lees de polisvoorwaarden door en bekijk de hoogte van de premie. Na verloop van tijd kent u het tarief van vele aanbieders en deze kunt u dan vergelijken met het tarief van de Belfius autoverzekering. Zo weet u meteen of u een goede keuze zou maken indien u de verzekering nam bij desbetreffende aanbieder.

Een autoverzekering simulatie doorvoeren bij meerdere aanbieders, offertes opvragen en eventueel afspraken maken op kantoor kan helpen bij de zoektocht naar de best passende verzekering voor uw voertuig.

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen