Belfius omniumverzekering

De Belfius omniumverzekering staat bekend als één van de duurste verzekeringen uit het aanbod van de verzekeraar Belfius. Dat deze verzekering zo duur is, is niet zo vreemd. De omniumverzekering is namelijk de meest complete autoverzekering op de markt. Deze verzekering bestaat eigenlijk uit verschillende vormen van autoverzekeringen.

Indien je de Belfius omniumverzekering afsluit kies je namelijk niet alleen voor een polis tegen schade aan derden, maar ook voor een polis tegen schade aan uw eigen voertuig. Wanneer je een gewone BA-verzekering bij Belfius afsluit ben je enkel en alleen verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Dit drukt als vanzelfsprekend de kostprijs, maar zorgt er wel voor dat je als verzekeringnemer het risico blijft lopen op een aanzienlijke schuldenpost. De Belfius omniumverzekering is wat dat betreft dan ook ongetwijfeld de interessantste keuze.

Belfius omniumverzekering

De Belfius omniumverzekering is een zeer interessante autoverzekering voor iedereen die over een nieuwe auto beschikt. Zeker wanneer je ook regelmatig de weg op moet is het vaak geen overbodige luxe om te kunnen rekenen op de dekkingen van een dergelijke, uiterst kwalitatieve verzekering.

Wanneer je geen nieuwe, maar een tweedehandse auto hebt aangekocht of wanneer je eerder sporadisch de openbare weg op gaat met de auto, dan is het afsluiten van een Belfius omniumverzekering misschien niet meteen de interessantste optie op de verzekeringsmarkt. Hou hier zeker rekening mee wanneer je op het punt staat om een Belfius omniumverzekering af te sluiten. Een eventueel alternatief kan in dat geval misschien een kilometerverzekering zijn.

VerzekeraarEigenschappen omniumverzekeringBerekenen
Corona Direct logo
  • Beste kilometerverzekering
  • Bespaar tot 50% op je premie bij < 15.000 kilometers/jaar

Gratis simulatie

dvv verzekeringen logo
  • Keuze uit 3 formules: Volledige Omnium, Beperkte Omnium of alleen Brand & Diefstal

Gratis simulatie
Jongverzekerd logo
  • Autoverzekering voor inwonende jongeren
  • Gezinspakket: Dus ook voor de ouders
  • Het nest verlaten? Voordelen behouden!
  • Ook voor motorrijders

Meer informatie
Hopala verzekeringen logo
  • Vergelijk meer dan 10 autoverzekeringen
  • Gratis dienst

Gratis simulatie

Omniumverzekeringen bij Belfius

Wie reeds klant is bij Belfius kan online een offerte aanvraag indienen voor een omniumverzekering. Deze wordt verstuurd naar het kantoor van uw keuze. Belfius zal instaan voor het afsluiten van autoverzekeringen bij andere verzekeraars indien je besluit om een omniumverzekering bij Belfius af te sluiten.

belfius logoBelfius maakt duidelijk dat jongeren welkom zijn: er wordt rekening gehouden met een volledige rij ervaring, ook als je met de auto van de ouders reed. Jongeren die een cursus volgen voor defensief rijden, ontvangen tot hun 30 jaar een bijkomende korting om de omniumverzekering.

Wie minstens 5 jaar lang vrij van ongevallen is, en gedurende die periode een autoverzekering bij Belfius heeft zal ook een bonus krijgen die ze de “Fidelity Award” noemen. Dit wil zeggen dat uw bonus-malus niet verhoogd wordt, zelfs al zou je later een ongeval veroorzaken waarbij je in fout bent.

Waarborgen bij een Belfius omnium

Een omniumverzekering dekt niet alleen schade aan derden, maar heeft ook waarborgen die veel uitgebreider zijn. Daarbij is onder meer begrepen:
– Diefstal: waarbij u bijkomstig recht heeft op een vervangwagen (maximaal 21 dagen).
– Brandverzekering: een dekking tegen schade door vuur, ongeacht de plaats of oorzaak.
– Glasbreuk: niet alleen voorruiten en zijruiten maar ook glazen delen van een schuifdak of een dak in kunststof. Indien de herstelling wordt uitgevoerd door Carglass dan zal Belfius de factuur betalen.
– Natuurkrachten en aanrijding met dieren: denk hierbij aan vallende stenen, hagel, storm, …
– Stoffelijke schade aan uw voertuig: volgens de bepalingen in het contract.

 

Optionele verzekeringen bij Belfius

Een omniumverzekering van Belfius omvat niet alle dekkingen en kan – net zoals dat bij andere verzekeraars ook het geval is – uitgebreid worden met aanvullende verzekeringen.

Een bestuurdersverzekering zal ook je eigen lichamelijke schade dekken. Lichamelijke letsels zijn namelijk niet gewaarborgd wanneer je een ongeval veroorzaakt waarbij je in fout bent. Passagiers zijn dat wel. Met een bestuurdersverzekering ontvang je wel een vergoeding voor je eigen lichamelijke letsels.

Een verzekering bijstand en pechverhelping is eveneens een optionele verzekering die je bij Belfius kan afsluiten. Hiermee kan je genieten van bijstand bij pech, diefstal of een ongeval. Een uitgebreider pakket is ook beschikbaar bij Belfius waarbij jijzelf en jouw gezin gedekt is tijdens alle reizen in binnen- en buitenland, ongeacht of dat met de auto of het vliegtuig is.

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen