Bestuurdersverzekering

Het is een vaak voorkomend misverstand dat bij een gewone autoverzekering (ook wel bekend als de BA-verzekering) niet alleen de schade aan de bestuurder van de andere auto, maar ook aan uzelf wordt ingedekt. Dat is in werkelijkheid jammer genoeg niet het geval. Feit is dat er geen enkele standaard verzekering is die over een clausule beschikt die de fysieke schade van de bestuurder indekt.

Wanneer u deze vorm van schade toch wenst in te laten dekken kunt u er daarom het best voor kiezen om gebruik te maken van een bestuurdersverzekering. Deze speciale vorm van autoverzekering is eigenlijk meer een aanvulling op de gewone standaard autoverzekering zoals we deze allemaal kennen. Let wel, de bestuurdersverzekering vertegenwoordigt altijd een bepaalde meerprijs die niet iedere verzekeringnemer zal weten te waarderen.

De kostprijs van de bestuurdersverzekering wordt min of meer op dezelfde manier bepaald als de kostprijs van de gewone autoverzekering. Met andere woorden, er wordt niet alleen gekeken naar de auto waarmee u rijdt, maar ook naar de geschiedenis van u als bestuurder. Heeft u in het verleden reeds veel ongevallen gehad, dan is de kans bijzonder groot dat deze verzekering u een stuk meer geld zal kosten dan wanneer u nog nooit een ongeval heeft gehad. Hou hier dus altijd rekening mee indien u een bestuurdersverzekering wenst af te sluiten.

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen