Goedkoop auto verzekeren

Het is de wens van iedereen om zo goedkoop als mogelijk zijn auto te verzekeren. In dit artikel zullen we de mogelijkheden bekijken en u helpen bij de zoektocht naar de beste (goedkoopste) verzekering voor uw wagen.

In eerste instantie merken we op dat er meerdere mogelijkheden zijn om uw auto goedkoop te verzekeren. Een verzekering burgerlijke Aansprakelijkheid is sowieso verplicht wanneer u zich met uw wagen op de openbare weg begeeft. Deze verzekering zal schade dekken aan derden indien u een fout begaat. Eigen schade is voor eigen rekening.

Deze BA-autoverzekering is de goedkoopste vorm om uw auto te verzekeren. Toch blijft het de moeite om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een omniumverzekering is veel uitgebreider en zal altijd wel resulteren in duurdere premies.

Auto goedkoop omnium verzekeren

Uiteraard is het ook mogelijk om u zich tegen andere schade in te dekken. Bij een kleine omnium wordt veelal ook de schade vergoed waar u niet voor verantwoordelijk bent (diefstal, brand, natuurkrachten,  glasbreuk).

Een volledige omnium gaat nog wat verder en zal ook de stoffelijke schade vergoeden veroorzaakt door jezelf (in fout). Het is belangrijk om in eerste instantie te bepalen welke dekkingen u absoluut in het contract wil voorzien. Goedkope verzekeringen zijn leuk tot op het moment dat u iets tegenkomt en tot de conclusie moet komen dat u niet gedekt bent.

Aanvullende verzekeringen

Verder zijn er nog tal van bijkomende dekkingen (bestuurdersverzekering – rechtsbijstand) die interessant zijn als aanvulling op een bestaande autoverzekering. Bij goedkoop uw auto verzekeren geldt de regel: hoe meer dekkingen (dus hoe meer risico’s er worden gedekt), des te hoger de premie.

Goedkopere autoverzekering

De prijs van de premie drukken kan door de goedkoopste aanbieder te zoeken – verder spelen ook nog andere zaken van belang: waarde van de wagen, aantal schadevrije jaren. Deze zijn vaste waarden, de tarieven van de aanbieders kunnen verschillen en net daarom is het belangrijk om te vergelijken.

Dankzij de speurtocht is het mogelijk om uw wagen zo goedkoop mogelijk te verzekeren. Weet natuurlijk wel dat de goedkoopste autoverzekering niet altijd de beste optie is.

Kostprijs autoverzekering premie drukken

berekenen autoverzekering
Een extra tip om de kostprijs van uw premie te drukken is om uit te rekenen hoeveel premie besparing u kan realiseren door het bedrag van de franchise aan te passen. De franchise is het bedrag dat u zelf moet betalen bij een ongeval in fout. Hoe hoger deze franchise is, hoe lager de autoverzekering premie zal zijn. Dit houdt wel in dat u zelf meer zal moeten opleggen wanneer u betrokken bent bij een ongeval waarbij u in fout bent gegaan.

Weinig kilometers? Dan is een kilometerverzekering misschien een goed idee. U betaald alleen op de gereden kilometers. Blijkt uiteindelijk dat uw initiële raming van het aantal kilometers te hoog ligt? Dan krijgt u een deel van uw premie terug.

Corona Direct introduceerde de kilometerverzekering als eerste in België door een echte kilometerverzekering op de markt te brengen. Intussen heeft Touring ook dergelijke formules die trouwens ook bij omniumverzekeringen van toepassing zijn.

 
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen