Goedkoopste verzekering auto zoeken

We beginnen meteen met een interessante vraag: is de goedkoopste verzekering voor uw auto wel de beste? De hoogte van de premie is vaak recht evenredig met het aantal gedekte risico’s. Even ter voorbeeld: een full omnium waarbij eigen fouten ook zijn gedekt, is aanzienlijk duurder dan een basisverzekering. Echter, ook de tarieven van de aanbieders spelen een rol. Bij het berekenen van de premie bestaat de kunst er dan ook in om de aanbieder te zoeken die u uw autoverzekering kan verschaffen tegen het voordeligste tarief.

Goedkoopste autoverzekering vinden

De goedkoopste verzekering voor uw auto zoeken begint bij uzelf. In eerste instantie moet u precies weten wat u wenst (omniumverzekering, of verzekering burgerlijke aansprakelijkheid auto). Ook qua bijkomende dekkingen moet een keuze worden gemaakt.

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid auto is minimaal verplicht om je met een auto in het verkeer te begeven. Een omniumverzekering zorgt voor bijkomende waarborgen en kan je dus perfect beschouwen als een aanvulling op je BA-autoverzekering. Een mini-omnium zal iets minder bijkomende waarborgen hebben dan een volledige omniumverzekering. Afhankelijk van de leeftijd en kostprijs van je auto kan dat ook je keuze beïnvloeden.

Eenmaal u dit allemaal weet is het tijd om een aanbieder te zoeken. In België zijn er een hoop verzekeringsmaatschappijen waarbij je je auto kan verzekeren. Online simulaties uitvoeren kan je helpen om te goedkoopste autoverzekering te zoeken.

Bij de meeste verzekeraars kan je online gebruik maken van een autoverzekering simulator. Op die manier kan je rechtstreeks bij de gekozen maatschappij de premie autoverzekering berekenen aan de meest actuele data.

Autoverzekeringen vergelijken

Tip: zelf verzekeringsmaatschappijen vergelijken te complex of tijdrovend voor jou? Maak dan gebruik van deze gratis dienst die autoverzekeringen bij meer dan 10 verzekeringsmaatschappijen vergelijkt. Op die manier kan je alsnog snel de goedkoopste verzekering auto zoeken en tijd besparen doordat je niet telkens alle gegevens hoeft in de vullen. Start hier met vergelijken.

Toch liever zelf verzekeringen vergelijken?

tekening auto's op de weg met geld om te besparen op autoverzekering

© Shutterstock

Bij sommige autoverzekeraars is een online simulatie uitvoeren dan weer niet mogelijk, en is het noodzakelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen na contact met een van hun medewerkers. Ook het bezoeken van een kantoor van de verzekeringsmaatschappij waar een medewerker uw premie gaat uitrekenen kan online worden geregeld door middel van een afspraak.

In vele gevallen bellen de maatschappijen u gratis op na het achterlaten van uw nummer – of ze beschikken over een gratis lijn.

Zo heeft u na een tijdje tal van berekeningen in de hand en dan is het gewoon een kwestie van kijken: welke aanbieder kan mijn wagen het goedkoopst verzekeren? Uiteraard niet alleen kijken naar de prijs, want de polisvoorwaarden en andere voordelen verbonden aan de verzekering zijn minstens even belangrijk. In die zin is het niet de ‘goedkoopste verzekering voor de auto zoeken’, maar wel: ‘kijken welke aanbieder kwalitatief en kwantitatief het meest kan leveren’. Mik steeds naar een ideale prijs/kwaliteit verhouding waar je je het beste bij voelt.

 
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen