Goedkope autoverzekering, kan dat?

Vaak wordt de vraag gesteld of een goedkope autoverzekering afsluiten kan. Consumenten hebben gelijk indien ze eerst kijken welke aanbieder de beste tarieven kan voorschotelen. Een te hoge premie betalen is onverstandig. De vraag of een goedkopere autoverzekering bestaat is eigenlijk niet aan de orde. Verzekeringen kosten altijd geld. In België is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten indien u van plan bent om zich met een voertuig op de weg te begeven.

Het basisprincipe met de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is dat derden die het slachtoffer zijn van een fout van iemand anders altijd vergoed moeten worden. Eigen schade is dan voor eigen rekening. Financiële drama’s worden op deze manier vermeden. Indien de polisvoorwaarden niet werden nageleefd, dan kan er een uitsluiting volgen.

De verzekeringsmaatschappij betaalt dan in eerste instantie wel uit, maar zal nadien de som terugeisen. Alcoholmisbruik achter het stuur is bijvoorbeeld in vele gevallen een reden tot uitsluiting. Bij andere verzekeringen (omnium) worden meer risico’s gedekt. Een full omnium zal bijvoorbeeld ook eigen schade vergoeden door eigen fout. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat dit zorgt dat de premie aan de hogere kant is.

Goedkopere autoverzekering vinden

Of het nu gaat om een basisverzekering,  een kleine of een volledige omnium, telkens is het verstandig om de beste aanbieder te zoeken. Vraag bij verschillende aanbieders hoeveel het zou kosten om uw voertuig daar te verzekeren. Doe dit online door middel van een autoverzekering simulatie of vraag offertes aan. Neem de voorwaarden door (hoe zit het met franchise en eventueel bijkomende dekkingen). Nadien is het tijd om alles te vergelijken. Bekijk de prijzen en de voorwaarden en maak dan een keuze. Of de goedkoopste autoverzekering de beste optie is, dat is geen zekerheid.

 
goedkope autoverzekering berekenen en geld besparen

© Shutterstock – Goedkope autoverzekering vinden

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen