Klein omnium of brandverzekering uitbreiden?

Stel dat er brand uitbreekt in uw woning en uw auto staat in de garage, dan kan de verzekeraar u toch de uitbetaling weigeren voor de brandschade aan uw auto. Motorvoertuigen met meer dan 49cc vallen niet onder de brandverzekering, dus schade aan een lichte brommer of grasmachine wordt wel gedekt door de brandverzekering. Onlogisch denkt u? Inderdaad, maar we gaan alle opties eens bekijken om dit te voorkomen.

Waarover gaat het?

Als er brand uitbreekt in uw woning, dan zal de brandverzekering de schade dekken. Als uw wagen in de garage staat en ook schade heeft door de brand in uw woning, dan krijg je hier geen vergoeding voor.

Een oplossing mogelijk?

Het lijkt logisch om aan te nemen dat auto’s of camionettes door de brandverzekering worden gedekt, maar standaard is dit niet zo. Het gaat inderdaad om brandschade, maar motorvoertuigen van meer dan 49cc zijn standaard niet inbegrepen in de polis.

Klein omnium of uitbreiding brandverzekering?

Het zal een kwestie zijn om te vergelijken en de meest gunstige formule te gebruiken. Een omniumverzekering dekt inderdaad tegen brandschade, maar als je meerdere wagens hebt, of voor het beroepsleven nood hebt aan camionettes en trucks, dan kan dit een dure operatie worden.

De verplichte autoverzekering?

De verplichte autoverzekering is hier geen mogelijkheid omdat het alleen schade zal dekken die jij toebrengt met je auto aan anderen. Er is in dit geval geen sprake van een tegenpartij dus de verzekering zal ook niet tussenkomen indien je wagen brand vat die ontstaan is in de woning.

Mini Omnium (klein omnium)?

auto in brandEen klein omnium is hier misschien het meest aangewezen omdat deze wel bij brandschade (of diefstal of glasbreuk of natuurgeweld) zal tussenkomen. Vergeet wel niet dat als je een ongeval hebt en in fout bent, dat de verzekering niet zal tussenkomen. Een mogelijkheid, maar wellicht niet de goedkoopste.

Uitbreiding brandverzekering

Uw brandverzekering kan uitgebreid worden zodat ze toch tussenkomt bij brandschade aan motorvoertuigen van meer dan 49cc! Je moet dit wel uitdrukkelijk aanvragen bij het afsluiten van je polis.

Door het uitdrukkelijk aan te vragen om motorvoertuigen mee in de polis te brengen, is het ook mogelijk om bedrijfsvoertuigen op die manier mee te laten verzekeren tegen brandschade. Ben je dus ondernemer of ben je voor het werk in het bezit van een camionette, truck of andere voertuigen? Dan kunnen zij hier ook onder vallen. Alle bedrijfsvoertuigen kunnen hier dus onder vallen.

Deze uitbreiding is relatief goedkoop ten opzichte van andere formules en zal je jaarlijks ongeveer 30-50 euro meer kosten op je brandverzekering, terwijl dat al kan oplopen naar 100 euro bij een klein omnium.

Voordelen en nadelen.
De uitbreiding zal uitgaan van de werkelijke waarde. De leeftijd van de wagen zal dus een rol spelen in het bedrag dat je uitbetaald krijgt bij schade. Zonder deze uitbreiding krijg je niets, dus het kan de moeite zijn.

Deze uitbreiding geldt voor voertuigen die op uw eigendom staan. Denk aan de oprit of in de garage. Staat de auto op straat, dan dekt de polis dit niet.

Tip 1: Vraag de uitbreiding aan voor al uw voertuigen of er zal standaard slechts 1 voertuig gedekt worden in de polis. Het kan altijd dat jij en je partner beide een auto hebben, het zou zonde zijn dat slechts 1 wagen verzekerd zou zijn. Vraag ook na wat het maximum verzekerd kapitaal is, er zit immers wel een verschil tussen een Peugeot en een Porsche.

Tip 2: Is uw wagen al omnium verzekerd? Dan is de uitbreiding van de brandverzekering in principe niet nodig en wacht je best nog even af alvorens je de uitbreiding aanvraagt.

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen