Een omniumverzekering voor een oldtimer?

Een omniumverzekering wordt meestal aangegaan wanneer een nieuwe wagen gekocht wordt, maar hoe zit het met de verzekering voor oldtimers? Afhankelijk van het gebruik van uw oldtimer, kan je verschillende verzekeringsformules terugvinden. Gaande van Classic tot Full omnium, zal je zeker wel iets kunnen vinden dat bij uw situatie past.

Verzekering voor oldtimers.

Een omniumverzekering voor oldtimers, het bestaat. Verzekeren tegen brand, natuurgeweld, diefstal of vandalisme is soms geen overbodige luxe voor oldtimers die vaak ook aanzien worden als investering. Als oldtimer liefhebber heb je duidelijk wel iets over voor je oldtimer, waarom dan geen degelijke verzekering?

Wat is nodig voor een oldtimer omnium?

Oldtimer

Oldtimer

Om een oldtimer omnium te laten verzekeren, zal een schattingsverslag nodig zijn. Op basis van de geschatte waarde kan een omniumverzekering voorgesteld worden. De premie hangt ook mede af van het bouwjaar en het aantal jaarlijkse kilometers je ermee rijdt.

Oldtimer motorfiets? Dat kan ook. Informeer er zeker naar bij uw verzekeringsmakelaar. Noot: niet elke verzekeringsmaatschappij biedt deze formule aan omdat het voor velen niet interessant is. Andere maatschappijen daarentegen specialiseren zich daar wel in.

Vergeet niet dat de verzekeringsmaatschappij bijkomende eisen kan stellen. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om gebruik te maken van een stuurstang of dat je gebruik moet maken van een verborgen startonderbreker bij wijze van anti-diefstal maatregel.

Een ongeval of pech is snel gebeurd.

In samenwerking met VTB-VAB is het ook mogelijk om een bijstandsverzekering te bekomen bij pech onderweg. De oldtimer kan daarbij gebruik worden gemaakt voor woon-werkverkeer en dus in het dagelijkse verkeer voorkomen.

Oldtimerverzekering vinden.

Het is niet zo makkelijk om een aanbieder van oldtimerverzekeringen terug te vinden. Een grote maatschappij die dit wel aanbied is Ethias en lijkt dus een goede optie om hiermee je zoektocht te starten. De verzekering is mogelijk als het gaat om personenwagens, jeeps, stationwagens, minibussen, bedrijfsvoertuigen en militaire voertuigen die minstens 25 jaar oud zijn. Deze leeftijdsgrens wordt opgetrokken naar 30 jaar van zodra de Belgische Wet wordt aangepast in overeenstemming met de Europese Richtlijn die in april 2014 in werking is getreden en die de technische keuring voor alle voertuigen in de Europese Unie regelt.

De voertuigen mogen enkel gebruikt worden voor priv├ędoeleinden, met uitsluiting van professioneel of commercieel gebruik, de weg naar of van het werk of de school en bezoldigd of daarmee gelijkgesteld vervoer.

Het nieuwe oldtimerstatuut dat in voege is getreden sinds 01/07/2013 (= een versoepeling) werd bovendien doorgevoerd zonder verhoging van de premies, hetgeen alleen maar goed nieuws betekend.

Als hobbytimer ben je misschien wel lid bij een oldtimerclub. Dat is de ideale plek bij uitstek om je zoektocht verder te zetten. Bepaalde clubs werken samen met verzekeringsmaatschappijen, waardoor het mogelijk moet zijn om goedkope verzekering te bekomen voor uw oldtimer. Ben je lid bij BFOV (de Belgische federatie voor Oude voertuigen)? Dan kan je via de club een speciaal aanvraagformulier aanvragen voor de verzekeringsmaatschappij waarmee zij samenwerken.


Autoverzekeringen vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken kan bijvoorbeeld op Hopala, ook voor oldtimers.
 

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen