Omniumverzekering bij P&V verzekeringen

Is een omniumverzekering bij P&V verzekeringen de juiste keuze voor u?
Een ideale omniumverzekering vinden vergt wat zoekwerk. Enerzijds dien je te controleren of alle gewenste waarborgen zijn opgenomen in het contract, anderzijds dient de verzekering ook een aantrekkelijke prijs te hebben. Wat maakt een P&V omniumverzekering interessant?

P&V omniumverzekeringen vergelijken

Bij P&V verzekeringen zijn er twee verschillende omniumformules. Eerst is er de klassieke omniumverzekering die wordt aangeraden bij nieuwe auto’s. Bij aanvang van deze klassieke omniumverzekering zal je auto voor een bepaalde periode aan 100% van de cataloguswaarde verzekerd zijn. Na deze periode zal de waarde van de auto maandelijks met 1% zakken.

De duurtijd van die eerste periode kan je zelf kiezen, er zijn drie verschillende mogelijkheden:

 • 6 maanden aan 100% (waarde zakt met -1% vanaf de 7e maand na eerste inverkeerstelling)
 • 12 maanden aan 100% (waarde zakt met -1% vanaf de 13e maand na eerste inverkeerstelling)
 • 24 maanden aan 100% (waarde zakt met -1% vanaf 25e maand na eerste inverkeerstelling)

Wanneer je wagen ouder is dan 2 jaar, kan je zelf kiezen om over te schakelen naar de tweede soort omniumformule die je bij P&V kan terugvinden.

Deze tweede omniumformule is geschikt voor auto’s vanaf twee jaar. Bij deze formule zakt de premie van je omniumverzekering elk jaar met 5%. Er wordt vooraf een waarde van je auto vastgelegd, daarna zakt de waarde jaarlijks met 15%.

Op die manier kan je auto langer omnium verzekerd blijven en ben je niet verplicht om terug te vallen op een mini-omniumverzekering om bijkomende waarborgen te genieten.

Voordelen op je premie bij P&V verzekeringen

Extra voordelen op je premie omniumverzekering zijn mogelijk bij P&V verzekeringen in bepaalde gevallen. Zo ontvangen jongeren een korting van 5% op hun premie wanneer ze een Go Box installeren. Zo’n Go Box registreert ongevallen, biedt bijstand en houdt rijstatistieken bij.

Auto’s die zijn uitgerust met een automatisch veiligheidssysteem kunnen ook aanleiding geven tot een extra korting van 5% op je premie autoverzekering bij P&V. Onder veiligheidssystemen wordt onder andere verstaan:

 • Automatische remsystemen;
 • Rijstrookcontrolesystemen;
 • Vermoeidheidsherkenningssystemen.

Tip: Klik hier om autoverzekeringen bij meer dan 10 autoverzekeraars te vergelijken.

Full omnium en mini-omnium waarborgen

logo P&V autoverzekeringenEen omniumverzekering dien je te beschouwen als een aanvulling op de verplichte autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. De inhoud van deze BA-autoverzekering is wettelijk geregeld en zal weinig of niet verschillen tussen verzekeraars onderling.

Een mini-omnium bij P&V verzekeringen omvat volgende waarborgen:

 • Glasbreuk: gebarsten of gebroken ruiten;
 • Natuurkrachten en dieren: hagel, aanrijding met dieren, enz …
 • Diefstal en beschadigingen door (poging) tot diefstal;
 • Brandschade: zowel vuur als bliksem.

Bij een full-omniumverzekeringen worden daar nog een aantal waarborgen aan toegevoegd:

 • Materiële schade aan uw auto, ook als je die zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld schade na het aanrijden van een brievenbus, maar ook schade bij een perte totale.
 • Vandalisme.

Aanvullende verzekeringen als optie

Net zoals bij andere verzekeringsmaatschappijen is het mogelijk om bij P&V verzekeringen aanvullende verzekeringen af te sluiten. Een aantal van deze aanvullende verzekeringen kunnen zeker nuttig zijn:

 • Een bestuurdersverzekering: voor de lichamelijke schade van de bestuurder van uw auto.
 • Een rechtsbijstandverzekering: voor hulp en assistentie bij een geschil, zowel bij minnelijke schikking als bij een gerechtelijke procedure.
 • Een pechbijstandverzekering: voor hulp bij autopech of bij autodiefstal zonder dat er sprake is van een ongeval (gewone pech).
 • Een verzekering bijstand personen: voor hulp bij een ongeval of ziekte in uw gehele gezin, zowel in binnenland als in het buitenland.

Op de website van P&V verzekeringen kan je een simulatie uitvoeren en je premie berekenen. Bij interesse kan je contact opnemen met een van hun adviseurs voor meer informatie en een offerteaanvraag.

Vergelijk altijd de simulaties die je hebt uitgevoerd met premie berekeningen bij andere verzekeringsmaatschappijen. Maak gratis gebruik van deze dienst als je dit niet zelf wilt doen.

 
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen