Premie autoverzekering berekenen

De premie van uw autoverzekering berekenen is niet moeilijk. Iets moeilijker is de keuze die u moet maken. In de meeste gevallen volstaat een normale autoverzekering, de basisverzekering. Wanneer uw voertuig nieuw of nog maar enkele jaren oud is, dan kunt u overwegen om een kleine omniumverzekering of een full omnium af te sluiten. Eenmaal u weet welke verzekering – en eventueel ook welke bijkomende dekkingen – u wenst te nemen, dan is het hoogtijd om te zoeken naar de aanbieder die u het best kan helpen. Deze zoektocht kunt u volledig zelf doen. Het is gratis en neemt enkel wat tijd in beslag.

Bezoek de site van zowat alle Belgische aanbieders van autoverzekeringen en kijk of het mogelijk is om online de premieberekening door te voeren door middel van een autoverzekering simulatie (klik hier voor meer informatie). Indien mogelijk, doe dit eens en u weet onmiddellijk het tarief. Indien niet mogelijk, vraag vrijblijvend een offerte aan of bezoek een kantoor. Een medewerker helpt u daar dan verder en zal de nodige berekeningen omtrent de premie op kantoor doorvoeren.

Na verloop van tijd kent u de tarieven van meerdere aanbieders en dan is het gewoon een kwestie van vergelijken. Lees er ook eens de polisvoorwaarden op door en kijk of de verzekeringsmaatschappijen wel hetzelfde bieden. Hoe zit het met de franchise? Wat met hulp bij pech en het recht op een vervangwagen? … Belangrijke vragen die u best beantwoord ziet. Met andere woorden: informatie doornemen en online de premie van uw autoverzekering berekenen bij meerdere aanbieders is de boodschap.

 
Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen