Simulatie van een autoverzekering: hoe doe ik dat?

Tegenwoordig is een autoverzekering afsluiten geen gemakkelijke opdracht meer. Het is wel mogelijk om dit alles online te regelen door middel van een paar muisklikken, maar de vraag is: bij welke verzekeringsmaatschappij? Er zijn er tientallen en dat zorgt voor de nodige verwarring. Ook is niet duidelijk wat er allemaal mogelijk is (soorten verzekeringen, dekkingen).

In dit artikel verduidelijken we hoe u door middel van een simulatie van de autoverzekering de beste deal kunt afsluiten met een verzekeringsmaatschappij.

Een autoverzekering simuleren

Vroeger – voor de algemene intrede van het internet – was het vaak noodzakelijk om kantoor per kantoor te bezoeken. Daar gaf een medewerker u meer uitleg omtrent de mogelijke verzekeringen. U vroeg een offerte en kende de prijs. Dit nam natuurlijk veel tijd in beslag.

Hedendaags is het een stuk transparanter. Alle informatie is online beschikbaar. In bepaalde gevallen kunt u ook een simulatie van de autoverzekering doorvoeren. Na het invoeren van de gevraagde gegevens (omtrent bestuurder, welke verzekering en wagen) zal de simulator automatisch de premie weergeven. U weet onmiddellijk de prijs.
Indien dergelijke simulatie van een autoverzekering bij een aanbieder niet mogelijk is, dan zijn er nog steeds verschillende mogelijkheden om de premie te (laten) berekenen: gratis offerte aanvragen indien mogelijk, kantoor bellen, afspraak maken met medewerker.

Met andere woorden: surf naar de sites van officiële verzekeraars en bekijk de kostprijs van uw autoverzekering (selecteer telkens dezelfde soort verzekering (+ eventueel aanvullende dekkingen) – zo kan men spreken van een objectieve vergelijking) door middel van een autoverzekering simulatie.

Vraag offertes aan, neem informatie door en maak indien nodig een afspraak met een medewerker van een verzekeringsmaatschappij. Onthou natuurlijk wel dat autoverzekeringen (en verzekeringen in het algemeen) complexe zaken zijn en dat het verstandig is om goed geïnformeerd één af te sluiten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

 
goedkoopste autoverzekering berekenen

© Shutterstock – Autoverzekeringen berekenen

Delen:
Share.

Wilt u ook de goedkoopste omniumverzekering vinden?

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen